El Ral·li fotogràfic 2024 va omplir el Poblenou

Per Marga Alconchel

La setena edició del Ral·li fotogràfic de Fotoclub aquest any quedava enquadrada dins del festival FotoFest. Stephan Mandl va fer un petit vídeo perquè la gent veiés, en clau d’humor, què era el que havien de fer per guanyar els premis, i dins de la web del Fotoclub, va explicar els temes: els Jardins de Palo Alto, Autobusos rodant pel Poblenou, i reflexos per tot el barri. Aquest és el vídeo:

Vídeo promocional del Ral·li.

El dissabte 12 era el dia del Ral·li, i els participants, en una jornada familiar i festiva, van voltar per tot el barri. Tothom va fer fotos de tot, tothom va seguir les indicacions… fins que van arribar als jardins de Palo Alto. Allà van coincidir amb el taller de retrat que estaven fent Joan Masats i Jordi Casademont. Els participants buscaven enquadraments… i ensopegaven amb les noies del Burlesque vestides de fantasia, amb el noi del Barcelona Rainbow posant musculatura al costat d’un tractor… I alguns van deixar els jardins per un parell d’hores després.

El dissabte 19 va ser la gran trobada al Casal per comentar les imatges i donar els premis. La sala s’anava omplint de públic mentre el projector es negava a treballar. Al final van decidir castigar-lo sense corrent i instal·lar una gran pantalla d’ordinador i un portàtil. Les mans de molta gent van ajudar a posar una taula a sobre d’una altra i, a sobre, la pantalla, perquè quedés a bona alçada.

Quim Surribas, mestre de cerimònies de l’acte, va exposar les dades del Ral·li: es van presentar 153 fotografies de 61 fotògrafs, inclosos 7 de menys de 14 anys per a la categoria infantil. Com anècdota, el fotògraf més jove presentat tenia cinc anys. Es va fer l’entrega de premis amb els vals dels regals de les entitats col·laboradores, i tothom va posar pels altres fotògrafs, els de Fotoclub que cobrien l’esdeveniment.

En la categoria infantil, el guanyador va ser Ilan Aouizerate Álvarez. Va donar la coincidència que aquest petit fotògraf també havia quedat finalista amb una altra imatge.

La millor imatge dels Jardins de Palo Alto va ser per a Xavi Sendra, i la dels Autobusos del Poblenou va tenir com guanyador a Paco Monforte. Judith Aranich va guanyar la categoria de Reflexos. En l’apartat de millor col·lecció de fotografies va guanyar la presentada per Iris Batallé Vallejo i Toni Horcajada. Va recollir els premis Toni Horcajada per indisposició d’Iris Batallé.

A la web del Fotoclub es pot veure tota la informació:

Un cop acabada l’entrega de premis i la sessió de fotografies als guanyadors, Xavier Modamio, president de Fotoclub, va acomiadar l’edició d’enguany del Ral·li i va anunciar la participació de Fotoclub en l’edició de la Visa Pour l’Image que se celebrarà a Perpinyà en 2023. I va convocar a tothom a la pròxima edició del Ral·li… i del FotoFest.


Imatges: Fotoclub Poblenou.