Acte d’inauguració del FotoFest Poblenou 2024

Per Daniel Iglesias

Després d’anys d’esperar, mesos de cercar, setmanes d’organitzar i dies de muntar, per fi va arribar el moment de posar en marxa el primer FotoFest Poblenou de la història. Invitacions a dojo, cartells i tríptics arreu, mailings a tort i a dret, publicacions a les xarxes, insercions a les agendes i qui (per sort!) podia, fent servir contactes a la premsa, tot per tenir a tothom amb nosaltres.

Per accedir a l’indret on es desenvoluparia l’acte hom havia de travessar el pòrtic que convidava a deixar la Rambla i endinsar-se en terreny desconegut. Qui s’atrevia a fer aquest pas, podia fer de cap a fi un enlluernador passatge, gaudint del delit de les grans obres guanyadores dels disputats concursos del Fotoclub durant la darrera temporada de competicions. I, després, accedia, per fi, al gran saló cerimonial.

Membres del Phtoclub Prades-Conflent

L’entorn estava decorat amb les esplèndides imatges dels arbres i boscos que havia aportat el Photoclub Prades-Conflent. Estaven atrapades en una geomètrica teranyina, teixida amb mestria per mans expertes, que era, de per si, digna d’admirar. La gent voltava per l’espai, per davant, per darrere, fins a somiar estar en un veritable bosc ancestral.

Foto: Manel Garcia

Encara sense temps d’admirar les obres exposades, vam veure, com sortit de la profunditat del bosc, algú que se situava al centre del recinte i ens cridava l’atenció. Era en Víctor Casanovas, exercint de mestre de cerimònies, que donava la benvinguda al centenar de persones congregades per a tan magnífic esdeveniment.

Foto: Maite Mariano

En Víctor va donar la paraula al nostre president Xavier Modamio, que, abillat amb el vestit de les grans ocasions, va relatar els durs treballs que tothom havia hagut de superar per arribar a aquest dia. Però el dia havia arribat i tot estava a lloc, ara només calia gaudir de la feina feta. I va cedir la paraula a una altra personalitat.

Vingut des del cor del districte de Sant Martí, en una de les poques vegades que podia ser vist, va fer acte de presència el regidor David Escudé. Tothom va guardar un silenci absolut per no perdre’s una sola de les seves paraules. I ell va agrair a tothom la feina feta i va prometre benaventurances per al Fotoclub, perquè havia demostrat perseverança i eficiència.

Foto: Dolors Cuxart

I l’alegria va recórrer el saló. I es va oferir a tothom a beure dels calzes cristal·lins, la poció bombollejant que els druides del grup havien portat especialment per a l’ocasió. I tothom es va felicitar de tanta benaurança. I tothom va pensar en les dues setmanes de festa que teníem per endavant. I els ulls centellejaven amb la sola idea.

El FotoFest havia començat!Imatges: Daniel Iglesias, Dolors Cuxart, Maite Mariano, Manel Garcia, Xavier Modamio.