Editorial

La fotografia és quelcom que ens atrau, és un llenguatge que tothom entén, i que avui està a tot arreu. Avui més que mai, ja és quasi un acte reflex de l’espècie humana voler capturar l’instant d’una escena que presenciem. Potser és per això que ens hipnotitza contemplar una bona fotografia, entendre allò que expressa i admirar la persona l’ha pogut fer.

Des del Fotoclub Poblenou sempre hem volgut donar lloc a aquesta transcendent sensació, organitzant gran nombre d’exposicions, durant la dècada llarga de la nostra història. I ara volem anar un pas més enllà. Volem crear un esdeveniment integrador al barri i a Barcelona, on artistes, entitats i persones que es deleixen per veure bones fotografies puguin connectar i posar en comú sensacions, expectatives, tècniques i moments.

Després que ens ha passat per sobre la pandèmia, recuperem aquest projecte i el posem en marxa aquest novembre. Ara, al Fotoclub i a totes les entitats i persones que hi hem treballat, ens omple d’il·lusió presentar-lo ja en públic. Serà el primer Festival de Fotografia del Poblenou. Serà biennal. Això volem, crear tradició i ser una referència al barri i a Barcelona.

Hem volgut crear un espai de trobada per gaudir plegats del meravellós món de la fotografia, per mostrar-vos el que fem al Fotoclub i fruir amb vosaltres d’una part de l’obra dels grans fotògrafs Pepe Encinas, Pierre Radisic i Jordi Reinoso. Moltes gràcies, Photoclub Prades-Conflent i Càmera Club Sabadell, per acompanyar-nos tot aportant part del vostre vastíssim treball per a les exposicions.

Moltes gràcies també a totes les entitats i botigues del Poblenou que ens ajudeu molt activament en l’organització de les activitats participatives i que ens cediu els espais sense els quals no podríem fer aquest FotoFest.

I sobretot, moltes gràcies a vosaltres visitants, sense la vostra presència no tindria sentit aquest esdeveniment. Esperem que gaudiu del FotoFest tant com nosaltres ho hem fet preparant-lo.