Rambla del Poblenou 2024

Aquest passeig articula el centre de la vida cultural, social i comercial de Poblenou. Caminant-hi, ens endinsarem en el que fou un espai d’origen industrial i veurem com els nous temps s’hi respiren barrejats amb la tradició i la vida associativa que tant ha definit el Poblenou de sempre.

Tot i que va ser batejada com a passeig del Triomf, tothom ha anomenat aquest carrer, des dels seus inicis, Rambla de Poblenou, nom que va adoptar oficialment el 1986. Es tracta d’una clàssica rambla, que s’enfila elegant des del mar cap a la muntanya, estructurada en trams de formes rectangulars i circulars. Els seus orígens es remunten a l’any 1853, quan va ser traçada en el pla Cerdà, al voltant d’un Poblenou industrial que començava a créixer, al bell mig del districte de Sant Martí. Els veïns d’aquell barri veien en el passeig l’espai ideal per passejar i establir les relacions socials.

Avui en dia, la rambla compleix encara les mateixes funcions, i s’hi aglutinen comerços i establiments amb un passat molt vinculat a la vida social del Poblenou. Al costat d’edificis modernistes de gran bellesa, que mostren exuberants les decoracions pròpies de l’estil, ensopeguem amb botigues i bars de sempre, a més a més d’institucions com ara el Casino de l’Aliança, seu de la vida sociocultural del barri des de finals del segle XIX. Algunes escultures enriqueixen aquest passeig tan acolorit i amè, com la que encapçala la Rambla, tocant al carrer Pere IV, dedicada al doctor Josep Trueta.

https://www.barcelonaturisme.com/wv3/ca/page/452/rambla-del-poblenou.html

https://irbarcelona-com.translate.goog/calles-de-barcelona/rambla-del-poblenou/?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=ca&_x_tr_hl=ca&_x_tr_pto=wapp

Coordinació:
Xavier Modamio
Josep Cifre

Informació i imatges de gran format d’una selecció de totes les exposicions.

Del 8 al 30 de Novembre.

Adreça:
Rotondes de la Rambla del Poblenou.

En aquest espai: