Carles Domènech
Llums en moviment

Tot va començar per casualitat, a principis de l’any 2012. Hivern! Com molts ja saben, la meva estació favorita de l’any.

Durant una classe, un company va compartir unes fotografies de nit (el meu moment favorit del dia) Amb les estrelles en moviment!, en canvi, la resta de l’escena es veia il·luminat de manera selectiva… La curiositat va matar al somni, i cambra en mà em vaig endinsar en les meves primeres nits de fotografia nocturna. Com a bon novençà… foto negra, altra! I així, gràcies al meu afany per descobrir tots els detalls que s’amaguen en la foscor, vaig començar a investigar per la xarxa, a estudiar paràmetres, materials, eines… per a conèixer cada tècnica i els seus procediments.

I així segueixo fins avui en dia, estudiant, aprenent, investigant i experimentant amb la mateixa passió d’aquell hivern de 2012. I ansiós per obrir la porta a la immensitat de la nit a tots i totes aquelles novençanes entusiasmades, com jo aquell dia.

Exposició individual
a l’espai Darte Arte.
Del 8 al 30 de novembre.

Adreça:  
Carrer Pellaires, 33
Barcelona

Horari:  
Dl,dc,dv,ds
12-14h i 18-20h.

Presentació:
Dimarts, 8, 19h.
 Acte  Presentació de l’obra exposada, amb comentaris de l’artista.


Web

Llums en Moviment

Benvinguts a “Llums en Moviment”, una exposició fotogràfica que combina l’art del light painting (pintura de llum) amb la presència de persones en moviment en algunes imatges, i la caracterització de personatges en altres. A través d’aquesta col·lecció única, el fotògraf ens transporta a un món on la llum i el moviment s’uneixen per crear imatges que desafien la realitat i encenen la imaginació.

L’exposició presenta una sèrie de fotografies on els protagonistes, en moviment, interaccionen amb fascinants efectes de llum. Aquestes imatges no només capten la bellesa dels traços lumínics, sinó que també revelen personatges i escenes fantàstiques creades per la fusió d’aquestes tècniques. Cada fotografia és una peça d’art que transforma l’espai i el temps en una dansa de llums i ombres.

Les Fotografies

  1. “Danses Lumíniques” – Ballarins i ballarines movent-se amb elegància, envoltats per traços de llum que segueixen cada un dels seus moviments, creant una aura mística al seu voltant.
  2. “Guerrers de Llum” – Personatges fantàstics, de pel·lícules, sèries, videojocs… emergint de la foscor, il·luminats pels efectes de llum, mostrant la força i la majestuositat dels mites moderns.
  3. “Mirades Lluminoses” – Retrats on la llum revela les expressions i les emocions ocultes dels protagonistes, creant una connexió profunda amb l’observador.
  4. “Criatures de Llum” – Éssers imaginatius que prenen vida a través de la combinació de moviments humans i efectes lumínics, convidant-nos a explorar mons nous i meravellosos.

“Llums en Moviment” no és només una exposició fotogràfica; és una experiència visual que ens invita a veure el món d’una manera nova. Cada fotografia és una història que ens desafia a trobar significats més enllà del que és evident. Les interaccions entre la llum i el moviment dels cossos en les imatges creen un efecte hipnòtic que atrapa l’espectador, transportant-lo a una realitat on tot és possible.

Gaudiu d’aquesta immersió en un univers de llum i moviment, i deixeu-vos portar per la màgia que cada fotografia ofereix.

Coordinador:
Joan Masats