Nous fotògrafs
Edició 2021

Una de les moltes activitats que es realitzen al Fotoclub Poblenou és la formació orientada a persones interessades a aprendre i millorar en tots els aspectes de la fotografia, des dels més tècnics fins als més artístics (la composició, l’enquadrament, etc.).

Les sessions es van fer principalment de forma telemàtica, adaptant-nos a les restriccions que marcava la pandèmia, però en els darrers mesos vam poder recuperar el format presencial i retrobar-nos cara a cara amb els companys.

Les ganes d’aprendre, de compartir els coneixements, de descobrir el funcionament de la càmera o d’aquells botons dels quals desconeixíem la funció, i d’experimentar i veure’n els resultats han fet que hagi estat una experiència molt enriquidora i divertida, tant pels continguts com per la manera d’impartir la formació.

Exposició col·lectiva
Al Cassal Bac de Roda.
Del 4 al 20 de novembre.

Adreça:  
Camí Antic
de València, 106
08005 Barcelona

Horari:  
Dilluns, 16-21h
Dm.-dv.: 10-13h i 16-21h.
Ds. 10-13h.
Dg. tancat.

Hem après a fer fotos diürnes i nocturnes, a l’estudi o a l’aire lliure, de moviment o estàtiques, amb trípode i sense, i, en general, de diferents temàtiques.

Vam compaginar la teoria amb la pràctica gràcies a les sortides, en les quals hem pogut experimentar el que anàvem aprenent.

© Ester Vandellòs 2021

Fotos temporada 2021

El setembre del 2021 vam treballar en la preparació de la primera exposició itinerant, amb una mostra de les fotografies realitzades per les quinze persones participants en la formació contínua que organitza el Fotoclub Poblenou, conjuntament amb l’Espai Antoni Miró Peris, el Casal de la Llacuna i el Casal del Poblenou. 

De totes les fotografies que es van fer, durant el curs, sobre les diferents temàtiques que es van tractar, cada participant en va presentar cinc, de les quals només es podien exposar tres. Per aquest motiu, la tria es va fer per votació entre tots els participants. Va ser un procés divertit i curiós al mateix temps, perquè ja havia estat complicada la primera tria d’entre totes les fotos que s’havien fet durant el curs, i en vàrem fer moltes, per acabar seleccionant les tres millors.

En aquesta mostra podrem veure les obres pròpies presentades per cada membre i seleccionades per votació col·lectiva.

Els cartells per a aquesta exposició itinerant van ser dissenyats, amb molta il·lusió, per la nostra companya Ester Vandellòs.

Coordinació:
Jordi Modamio