Jardins històrics de Barcelona
Botigues de l’Eix Comercial Poblenou

Les fotografies de jardins que es reuneixen en aquesta mostra tenen en comú ensenyar el jardí com un fet cultural, com un espai on es troben i dialoguen la natura i els elements constructius.

Escultures, bancs, escales i altres construccions van apareixent en aquestes imatges com detalls imprescindibles per fer-nos reflexionar sobre la necessitat que té l’ésser humà d’envoltar-se i crear harmonia i bellesa més enllà de la mateixa Naturalesa.

En un jardí s’entrelliguen la força vital de la Natura –amb els seus cicles de vida i mort- i la capacitat creativa de l’ésser humà. 

Un jardí no és un espai natural, és una obra d’art que necessita la mà de l’home per existir. No hi ha jardí sense la creació humana.

És per això que els jardins estan tan íntimament lligats a la cultura. Cada època genera els seus propis jardins, poder gaudir d’aquells jardins amb valors patrimonials que han sobreviscut als nostres dies és un privilegi.

Els jardins com a qualsevol obra d’art només prenen vida quan desperten emocions a qui en gaudeix de la seva visita. Per gaudir-ne no calen explicacions.

De la mateixa manera, aquestes imatges que ens acosten a l’univers dels jardins, són també obres d’art que no necessiten explicacions.

Jordi Diaz Callejo
Especialista en patrimoni jardiner

© Jordi Casademont

Jardins històrics de Barcelona

Aquesta mostra té el seu origen en la proposta feta per Jordi Diaz Callejo al Fotoclub Poblenou, quan ara fa un any els hi va formular el repte de captar amb imatges els valors culturals de 12 jardins de Barcelona.

La intenció és anar més enllà de l’exposició dels valors estètics de la vegetació i donar a conèixer la riquesa dels jardins històrics de la ciutat. 

Voteu les fotos que us agradin i participeu en un sorteig.

Les fotos que estan exposades a 14 botigues de l’Eix Comercial Poblenou, podran ser votades pel públic, entre el 2 i el 17 de novembre. Caldrà captar amb el mòbil el codi QR de la o les fotos a votar i omplir el formulari per internet. Entre tota la gent participant, tres persones rebran cada una, per sorteig:

  • Un val de 25 € cada una per a compres a les botigues de l’Eix.
  • Una de les fotos exposades, per endur-se-la a casa.

A més, l’artista que hagi fet la foto més votada també rebrà un premi.

Bases del sorteig (PDF).

Més informació al web de l’Eix Comercial.

Coordinador:
Jaime Mediavilla

Exposició col·lectiva
A les botigues de l’Eix Comercial del Poblenou.
Del 4 al 20 de novembre.

Adreça:
Carrers Bilbao, Marià Aguiló, Rambla i transversals.