Joan Linux
40 anys de blues a BCN – Preses falses

Joan Martínez “Linuxbcn”
Nascut el 25 de juny de 1972 a Barcelona, ​​fa més de 20 anys que aprèn per si mateix en el món de la fotografia.

Especialitzat en tota mena de reportatges d’esdeveniments, especialment en el Blues i el Jazz de Barcelona.

Recentment, amb el nou laboratori d’estudis a lumatics.com. És fotògraf oficial del Barcelona Blues Festival i de la Barcelona Tattoo Expo.

Actualment, treballa com a fotògraf freelance (Pocallum.cat) i en el projecte de formació i experimentació fotogràfica de Llumàtics.

Combina aquests treballs amb l’editor gràfic de diferents publicacions i llocs web.

També és professor de Lomography Embassy Barcelona els darrers anys (del 2001 al 2019) i col·labora habitualment amb diverses publicacions de Barcelona (Carrer, La Directa, etc.).

També ha publicat diverses portades de discos de músics barcelonins com la Barcelona Big Blues Band, Big Dani Pérez, Bernat Font Trio, Juan José Barreda i altres.

Membre actiu del col·lectiu 9barrisimatge.org.

Webs:

Pocallum.cat La meva petita empresa de serveis fotogràfics

Llumatics.com El meu estudi analògic al Poble-sec, Barcelona

Blog de fotos blog.pocallum.cat

Lloc linuxbcn.org sobre fotografia estenopeica

Exposició individual
al Casal Can Gili Nou.
Del 8 al 30 de novembre.

Adreça:  
Carrer del Taulat, 5
Barcelona

Horari:  
Dm. – dj. 9:30-13:30 i 16-21 h.
Dl. i dv. de 16 a 21h.

Presentació:
Dimarts, 8, 19h.
 Acte  Presentació de l’obra exposada, amb comentaris de l’artista.


 Web

Kodja Senyo. Togo 1970.
Kodja Senyo.
Kodja Senyo. Togo 1970.
Kodja Senyo.
Queralt Albinyana. Terrassa 1980.
Queralt Albinyana.

Exposició:

40 anys de blues a Barcelona – Preses falses

Aquesta exposició és una mostra de les fotografies descartades del futur llibre “40 anys de Blues a Barcelona”, que formen el llibre homònim que s’ha publicat a l’editorial 112 Books.

Tot acabant (des de fa quasi 4 anys) el llibre que pretenem que sigui la història del Blues a Barcelona però amb un caràcter molt fotogràfic, ja que se centra en retrats 100% analògics de gran format (8×10″) i mig format (6x6cm) dels protagonistes del Blues a Barcelona.

Per culpa de l’allargament de l’edició d’aquest monumental projecte, l’any 2022 es va presentar aquest subproducte d’ell, mostrant només algunes fotografies de les descartades pel llibre “pare”. Això no obstant, permet copsar el caràcter i identitat que tindrà el llibre en un, esperem, futur no massa llunyà.

Així que si voleu gaudir dels resultats de la tècnica del retrat executats només amb mètodes fotoquímics, no us podeu perdre aquesta exposició.

Els músics i les músiques que hi apareixen són de tots els nivells, des dels personatges més consagrats dins el gènere, com el gran Quico Pi de la Serra, com els més novells i prometedors nous músics sortits de la ja malauradament desapareguda Escola-taller de Blues de Barcelona.

Músics d’arreu, però tots amb la nostra ciutat com a escenari principal i amb la música d’arrel afroamericana com a comú denominador.

Més informació sobre l’exposició en aquest enllaç.

Coordinació:
Àngel Baiges