Ana Jiménez
Fotoperiodisme

Trenta anys dedicada a allò que per a ella és l’ofici més bonic del món, li ha permès aprendre i créixer humanament i professional cada dia. Gaudeix enormement compartint la seva passió mitjançant la docència del fotoperiodisme a universitats. Dedica part del seu temps a col·laborar amb organitzacions professionals per fer pedagogia pel dret a la informació i dignificar aquesta professió.
Llicenciada en Belles Arts per la UB. L’any 1992 comença a col·laborar al diari La Vanguardia com a ajudant d’edició gràfica i fotògrafa, posteriorment passarà a formar part de la plantilla de fotògrafs del mateix mitjà on continua actualment.
Moguda pel seu profund interès pels temes psicològics i socials (especialment els relacionats amb la dona) el 1999 realitza un reportatge sobre l’anorèxia que es publica com a monogràfic al Magazine de La Vanguardia.
Va fer un documental sobre l’abús sexual a la infància a través del testimoni de víctimes ja adultes, que es va exposar en dotzenes de sales. I d’altres sobre la situació de les vídues a Espanya, l’adolescència, la prematuritat i les addiccions noves.
A més d’exposar individualment, ha participat a nombroses exposicions col·lectives i algun llibre. Ha guanyat, entre d’altres, l’SND (Societ Newspaper Design) per la foto “Maragall: tinc alzheimer”.
Entre el 2010 i el 2014 va ser delegada de la Comissió de periodisme gràfic del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Posteriorment, va impartir classes de fotoperiodisme com a professora associada a la UAB, i des del 2017 ho fa a la UPF.

Exposició

Exposició

En el año 1992 empieza a colaborar en el diario La Vanguardia cómo ayudante de edición gráfica y fotógrafa, posteriormente pasará a formar parte de la plantilla de fotógrafos del mismo medio donde continúa en la actualidad .
Movida por su profundo interés por los temas psicológicos y sociales (especialmente los relacionados con la mujer) en 1999 realiza un reportaje sobre la anorexia que se publica cómo monográfico en el Magazine de La Vanguardia.
En 2002 publica “Silencio Roto”, documental sobre el abuso sexual en la infancia a través del testimonio de víctimas ya adultas, este trabajo además de publicarse en el Magazine, se proyectó y expuso en docenas de salas y espacios cómo Caixa Forum.
En 2004 realiza un trabajo sobre la situación de las viudas en España. Ese mismo año su audiovisual “Silencio Roto” (que engloba la Anorexia, El abuso sexual e la infancia y la Viudedad) se proyecta en el Palau Robert durante el Festival de fotografía de autor “Al marge”coordinado por Photographic Social Vision.
Posteriormente aborda entre otros temas, la adolescencia, la prematuridad y las nuevas adicciones.
Además de exponer individualmente, la autora ha participado en numerosas exposiciones colectivas. En 2010 lo hace en “Doméstics” en el Espacio Caja Madrid de Barcelona y también en “La vida en cuatro fotos” en la Sala de Arte Contemporáneo Espai B.
En 2015 “1 dia una foto 2014.Cat” en el centro cultural Arts Santa Mónica .
En 2018 participa en el libro “50 fotos de Press”.Y en la exposición colectiva itinerante “Vis-a-Vis” en el festival off de Visa pour l’Image.
En 2020 participa en la exposición “Llibertats perdudes”en galeria Valid Foto.
En1996 es finalista del premio Ortega y Gasset con “Historia de un beso”,ha ganado, entre otros el SND (Societe Newspaper Design) por la foto publicada “Maragall: tengo alzheimer”.
Entre el 2010 y el 2014 es delegada de la Comisión de periodismo gráfico del Col.legi de Periodistes de Catalunya.
Durante los cursos 2015-2016 imparte clases de fotoperiodismo como profesora asociada en la Universidad Autónoma de Barcelona, desde el 2017 lo hace en la UPF.

Exposició individual
a l’espai MUHBA Oliva Artés.
Del 8 al 30 de novembre.

Adreça:  
Carrer Espronceda, 146
Barcelona

Horari:  

divendres
15:00–21:00
dissabte
11:00–21:00
diumenge
11:00–20:00

Presentació:
Dimarts, 8, 19h.
 Acte  Presentació de l’obra exposada, amb comentaris de l’artista.


Web

Atenció a domicili de l’assistència primària durant la pandèmia. 2020.

Jane Goodall, primatòloga. 2006.

Coordinació:
Joan Masats