MUHBA Oliva Artés

El MUHBA Oliva Artés és un edifici situat al bell mig del Parc Central del Poblenou, que va ser rehabilitat per l’estudi BAAS Arquitectura l’any 2020, una cuidada obra que va merèixer ser un dels projectes Seleccionat dels Premis FAD d’Arquitectura 2021.

MUHBA Oliva Artés és un punt de trobada entre la formació de la ciutat al llarg del temps i els seus potencials de futur. Aquesta antiga fàbrica taller, construïda l’any 1920 i que es dedicava a la producció i reparació de maquinària, és ara un espai laboratori del Museu d’Història de Barcelona al Poblenou.

S’ha concebut com a espai participatiu sobre la història, el llegat i el patrimoni de la ciutat contemporània. També és un espai que treballa amb associacions i centres d’estudis veïnals, com ara la Taula de l’Eix Pere IV, l’Arxiu Històric del Poble Nou i l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou.

A més, les exposicions temporals allotjades en aquest espai també han contribuït a aprofundir en aquestes qüestions, sigui des d’una mirada directa cap al passat, el present i el futur de Barcelona o des d’una mirada comparada amb la història d’altres ciutats europees. Un bon exemple d’això han sigut les següents: Interrogar l’eix de Pere IV; Patrimoni industrial de Flandes, 1975-2015; Indústria / Territori / Identitat. La Ruta del Patrimoni Industrial del Ruhr visita Catalunya; o Passatges/BCN, espais de transició per a la ciutat del segle XXI.


Adreça:  
Espronceda, 146
Parc del Centre del Poblenou
Barcelona

Horari:  
Dimecres de 10 a 14 h i 15 a 18 h
Dissabtes i diumenges d’11 a 15 h i 16 a 18 h

Telèfon: 932562122

Foto: Gregori Civera

Coordinació:
Joan Masats

En aquest espai: